Fuel Nike Store | London | microcemento Microtopping

About This Project

Il negozio temporaneo che sembra permanente

 

Fuel Station Nike è un innovativo store temporaneo allestito a nord di Londra a Shoreditch all’interno del Box Park, un centro commerciale costituito da containers adibiti all’esposizione e alla vendita di prodotti d’abbigliamento, arte, moda e design.

 

Per gli interni, il concept progettuale prevedeva che la struttura temporanea in legno desse un’idea di permanenza con un rivestimento cementizio.

 

Da un’analisi dei materiali disponibili, il Microtopping Ideal Work è risultato il materiale più idoneo per il rivestimento in cemento della struttura lignea per l’effetto natural-materico, per la capacità di creare superfici continue, per il fatto di poter esser applicato su qualunque supporto, con elevata adesione. Il progetto sarebbe stato irrealizzabile se non fosse stato per i tempi rapidi di essicazione di Microtopping e per la sua capacità di aderire così bene ai vari supporti.

 

London NIKE FUEL-STATION NIKE: A futuristic temporary store that seems to be permanent

 

This is an example of an adaptive shop model, where the store is modeled according to the needs of the consumer. The store becomes adaptable, metamorphic, digital, full of small and large surfaces, lights and shadows, which rise and fall, creating an infinite movement that waits to be discovered.

 

The Nike Fuel Station appears a futuristic place, made by eco-sustainable architecture, consisting of two square black blocks made of wood which penetrate each other and have large windows. The interior is the real innovation, a digital experience that includes interactive LEDs which reflect the customer movements turning them into colored lights, augmented reality tools and interactive touch screens. In the showroom everything speaks the language of hi-tech , 384 m² fully signed by Nike Brand Design.

 

The analysis of the space is accurate: it leads to the maximum dynamism to encourage customers to explore it.

The interior design, made by a structure of wood coated by concrete, gives a sensation of ​​permanence.

 

Ideal Work Microtopping was chosen as the most suitable material to coat the wooden structure, mantaining its natural effect and creating continuous surfaces which could be applied to any support through its high adhesion ptoperties.

 

Lavorazione

Microtopping Floordesign

Tonalità

Grey

Progettista

Nike Brand Design
Rif. Ideal Work

Category

Spazi commerciali, Superfici Microtopping